Bestuurder onder invloed gaat ervan door en rijdt tegen politieauto

zondag 21 december 2014

Deventer - Politieagenten in Deventer hielden op zondag 21 december op de Handelskade een 21-jarige man uit Deventer aan. De man wordt ervan verdacht dat hij reed onder invloed, stoptekens negeerde en dat hij tegen een politieauto aanreed.

Omstreeks 3.00 uur zagen surveillerende agenten een auto rijdenover de Brink in Deventer. Toen de agenten de bestuurder hierop wildenaanspreken, stopte de auto niet. Hierbij werd de spiegel van de politieautogeraakt. Vervolgens ging de auto er vandoor, waarbij de bestuurder stoptekensnegeerde. De achtervolging ging onder andere over de Bergsingel,Bergpoortstraat, Kazernestraat, Meester de Boerlaan en de Handelskade. Daarkonden de agenten de auto inhalen om de bestuurder tot stoppen te dwingen. Debestuurder haalde echter verschillende ontwijkende manoeuvres uit. Toen deagenten de auto klem zetten, reed de bestuurder tegen de rechterzijde van depolitieauto aan. De agenten konden de man uit de auto halen en hem aanhouden. Deman verzette zich daarbij.

Omdat de bestuurder mogelijk met opzet tegen de politieautoreed, heeft de agent die als bijrijder in de politie zat, aangifte gedaan vanpoging tot zware mishandeling.

Op het bureau werd een ademanalyse afgenomen. De bestuurderblies 720 ugl. De agenten wilden daarop zijn rijbewijs invorderen, maar het isnog onduidelijk of hij berhaupt een rijbewijs heeft. De man is ingesloten entegen hem is proces verbaal opgemaakt.

2014230849, 2014231112

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Deventer | 112 alarmeringen Deventer | Goedkoop Tanken in Deventer | Supermarkten in Deventer | Weerbericht Deventer