Verdachte van overval snel gepakt

dinsdag 14 juli 2015

Deventer - De politie heeft dinsdagmorgen 14 juli op de Papenstraat na hulp van omstanders een 36-jarige man uit Klarenbeek aangehouden. Hij wordt verdacht van een overval op een juwelier aan de Nieuwstraat.

De man kwam de juwelierszaak binnen met een moker en bedreigdedaarmee een medewerkster. Daarna sloeg hij een vitrine stuk en maakte diversesieraden buit. Hij ging er lopend vandoor, maar een buurman zette meteen deachtervolging in. Hij werd daarbij geholpen door omstanders en agenten diebinnen een paar minuten ter plaatse waren.

Tijdens de achtervolging door de binnenstad verloor de manmeerdere sieraden. Hij probeerde te vluchten via een woning aan deNoorderbergstraat. Daarvoor bedreigde hij de bewoner met de moker. Vervolgens ishij er via de Kloostertuin vandoor gegaan. Daar vonden agenten verschillendespullen, waaronder kleding. Ze kwamen in de Papenstraat en troffen daar deverdachte aan in de voordeur van een woning. Hij vertelde dat hij op de woningaan het passen was, maar werd gecorrigeerd door de buurman. Hij bleek een ruitte hebben vernield om in de woning te komen. De man is aangehouden en meegenomennaar het politiebureau.

De politie is een onderzoek gestart. De recherche en forensischeopsporing verrichten sporenonderzoek en speurhonden zijn op zoek naar sieradendie tijdens de achtervolging zijn gevallen. Er wordt onderzocht of de verdachteop 8 juli ook heeft geprobeerd in te breken bij een juwelier in deProosdijpassage.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Deventer | 112 alarmeringen Deventer | Goedkoop Tanken in Deventer | Supermarkten in Deventer | Weerbericht Deventer