Deventer | straatinfo

diefstal politie meldingen

Politie onderzoekt plofkraak bij bank

diefstal

Deventer - In de nacht van woensdag op donderdag rond 03.45 uur kwam er een melding binnen dat twee personen bezig waren een pinautomaat open te breken bij een bank aan de Salomonszegel. Even later bleek dat er een plofkraak had plaatsgevonden. Surveillerende politieagenten waren snel ter plaatse en zagen dat twee zwarte geklede daders er op een donkere scooter met gedoofde lichten vandoor gingen. Er is uitgebreid onderzoek opgestart en de politie vraagt getuigen om zich te melden.

De twee daders gingen er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Roesinkweg. Daar sloegen zij linksaf de P. Reichholtsraat in. Getuigen zouden de scooter nog hebben zien rijden op de Beukweg richting Denweg, vervolgens richting industrieterrein Handelspark Weteringen. De politie heeft met meerdere eenheden in de omgeving gezocht maar troffen de daders en scooter niet meer aan.

Een pui van het bankgebouw bleek opgeblazen, er was sprake van een rookgordijn. Agenten zetten een ruime Plaats Delict af. Onder andere een explosievenverkenner en forensische opsporing, ten behoeve van sporenonderzoek, kwamen ter plaatse. In de loop van de ochtend is een buurtonderzoek gehouden. Namens de bank is een eerste aangifte gedaan; of er buit is gemaakt is nog onduidelijk.

De recherche heeft nader onderzoek ingesteld en vraagt getuigen die iets hebben gezien of gehoord, maar nog niet met de politie hebben gesproken, om zich te melden. Ook worden mensen die langs de genoemde vluchtroute wonen en over camerabeelden beschikken, om zich te melden. Dit kan bij de Districtsrecherche in Deventer via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via M op 0800-7000.

2017085091 ^MJV

Soortgelijke berichten

Poging plofkraak
Kampen

Mislukte plofkraak
Berkel En Rodenrijs

Plofkraak bij geldautomaat bank
Weesp

Plofkraak in Heiloo mislukt
Heiloo

Plofkraak zorgt voor schade
Zeist

Aanhouding voor plofkraak
Huizen

Politie onderzoekt plofkraak pinautomaat
Groningen

Onderzoek na poging plofkraak
Eijsden

Politie onderzoekt plofkraak Barendrecht
Barendrecht

Recherche onderzoekt plofkraak
Vleuten

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio